Köy Keçi Peyniri 500 gr

0 TLKDV Dahil
0.00 TL + KDV

 KEÇİ PEYNİRİ:

 

Keçi sütünde yağ globüllerinin çapının küçük olması kolay sindirilmesine neden olur. Kuvvetli asitler ile çok hızlı çözündüğünden sindirim problemi olan hastalarda ve bebeklerin beslenmesinde önemlidir. Diğer sütlere göre daha fazla miktarda esansiyel yağ asitleri, A ve B vitaminleri, riboflavin, niasin, kalsiyum, fosfor, klor, magnezyum, potasyum ve selenyum içermektedir. Fazla miktarda fosfat içerdiğinden et ve balık yemeyen bireylerde görülen fosfat eksikliğinin giderilmesinde iyi bir kaynaktır. Düşük as-kazein içeriği ve a-laktoglobulinin daha kolay sindirilmesi nedeniyle alerjen özelliği inek sütüne göre azdır.

 

Türkiye`de Doğu Anadolu`da Varto keçi peyniri, Marmara`da Çanakkale keçi peyniri, Kocaeli keçi peyniri, Akdeniz`de Gazipaşa keçi peynirleri geleneksel peynirlerimizdir.

Yorum yapabilmek için lütfen giriş yapın.